Hlavní obsah

Trápící se Baník míří na Letnou

Ostře sledovaný souboj Gambrinus ligy dnes uvidí diváci na pražské Letné. Domácí Sparta přivítá ostravský Baník, který jako přijede povzbuzovat spousta fanoušků.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparta v souboji s Teplicemi

Článek

Právě tento zápas přidělává každoročně policii nejvíc vrásek. Fanoušci obou klubů se totiž nemají zrovna v lásce, a proto bývá každou sezonu na obou stadionech pěkně horko. To už ostatně pocítil i Miroslav Matušovič, který do Prahy přišel právě z Baníku. "Po derby se Slávií je to pro mě druhý nejdůležitější zápas v lize. V Baníku jsem dlouho hrál, vždycky s týmem dorazí také spousta fanoušků, takže se hraje před skvělou diváckou kulisou," uvedl na klubových stránkách útočník. Jeho tým vstupuje do zápasu jako favorit, kterému se po rozpačitém začátku začalo konečně dařit. Pod vedením nového trenéra Bílka se Sparta vyšplhala na třetí místo se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Liberec. Venku se Pražanům příliš nedaří, z posledních čtyř zápasů vybojovali jen tři body, na svém stadionu se ale rozjela: po úvodní překvapivé remíze s Kladnem porazili Příbram, Zlín a naposled si poradili s Českými Budějovicemi lehce 3:0. Proti Baníku vyběhnou domácí bez kapitána Sivoka, kterého trápí břišní svaly, po jednozápasové přestávce, kterou zavinily čtyři žluté karty, ale znovu nastoupí obránce Tomáš Řepka.

Ani Ostrava nezačala letošní sezonu zrovna šťastně. V prvním utkání nestačila na Bazalech na Slavii, se kterou prohrála 0:2 a stejným výsledkem skončil také druhý zápas Baníku, který odehrál v Liberci. Svěřence trenéra Večeři to ale nezlomilo, spíš naopak - ve třetím kole si připsali tři body za výhru 3:1 nad Olomoucí a dalších šest bodů získali po vítězstvích nad Slováckem a Kladnem. Už se zdálo, že se Večeřovi hráči rozjeli, tím ale jejich vítězná série skončila. V Brně prohráli nešťastně 1:2, poté doma jen remizovali s Plzní 1:1, o všechny body přišli i v Mostu, kde prohráli znovu 1:2, a naposledy ztratili "povinné" body po domácí remíze s Příbramí. Sparta na Letné není zrovna soupeř, se kterým by se získávali body; trenér Večeřa ale věří, že jeho tým zopakuje výsledek z loňské sezony, kdy v Praze vyhrál 2:0. "Určitě klukům loňskou výhru připomenu," tvrdí Večeřa. "Pokud se to má podařit, musíme hrát aktivně, a sebevědomě. Pokud bychom pasivní jako v Mostě, určitě by to zase dopadlo špatně," dodal.

Trenér Večeřa svému týmu věří, bookmakeři jsou ale jiného názoru a vypsali Spartu jako jasného favorita s kursem 1.40. Věříte, že Ostrava uhraje na Letné alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.30.

Reklama