Hlavní obsah

Vstřelí Kladiváři konečně branku?

Už pět kol čeká West Ham na gól. Vstřelit se mu ho nepovedlo proti Newcastlu, Manchesteru City, Readingu, Portsmouthu ani Tottenhamu; další šanci má dnes v Upton Parku proti Blackburnu Rovers.

Foto: Getty Images

Teddy Sheringham se v zápase proti Charltonu stal nejstarším hráčem Premier league.

Článek

Střelecká mizérie má pochopitelně vliv na výsledky West Hamu. Ten si za posledních pět kol nepřipsal do tabulky ani bod a dokonce už v devíti utkáních v řadě nedokázal zvítězit. První a prozatím poslední tříbodový úspěch si připsal hned v prvním kole 19. srpna v souboji s Charltonem. Svěřenci Alana Pardewa určitě nejsou v nejlepším psychickém rozpoložení, dnes si ale konečně chtějí nějaký ten bod do tabulky připsat. "Doufám, že se nám to podaří proti Blackburnu. Jsem si jistý, že jsem udělal nějaké chyby, ale vše jsem si vyříkal jak s hráči, tak vedením, což by mělo být ku prospěchu. I kdyby jsme dnes prohráli, tak nebudu uvažovat nad svou rezignací," řekl před důležitým zápasem kouč Kladivářů. Navzdory problémům s kolenem by měla být připravena legenda anglické kopané Teddy Sheringham. Zkušený útočník kvůli nim vynechal čtvrteční trénink, podle Pardewa však bude v pořádku. Hrát by měli i James Collins, Tyrone Mears, Yossi Benayoun a Lee Bowyer. Naopak mimo jsou stále Carlos Tevez a Dean Ashton.

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier League a ani letošní sezona není výjimkou. Jeho dvanáct bodů za devět utkání stačí momentálně na jedenáctou příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými; jedna z těch méně příjemných přišla minulý týden, když Rovers nestačili na domácím hřišti na Bolton. Stejně jako West Ham je sužují problémy s koncovkou, momentálně mají průměr přesně jednu vstřelenou branku na zápas. Dnes bude navíc ofenzíva oslabena o střelce Shabani Nondu. Morten Gamst Pedersen by měl být konečně připraven, záložník Robbie Savage ale nesmí nastoupit kvůli trestu. "Alan Pardew udělal ve West Hamu fantastickou práci. Momentálně je ale v pozici, kdy čelí útokům na svou osobu, jelikož jeho mužstvo nemá výsledky. Myslím si, že máme i my velice dobrou šanci obrat West Ham o další body," věří v dnešní úspěch Hughes.

Myslíte si, že se Kladiváři konečně dostanou z výsledkové mizérie a zvítězí? Poté si vsaďte na domácí - kurs je 2.20. Remízu si vsadíte s kursem 3.15 a na vítězství hostů z Blackburnu si můžete vsadit s kursem 3.05.

Reklama