Hlavní obsah

Porazí Příbram doma po Baníku dalšího favorita?

PRAHA

Další krok směrem k záchraně v Gambrinus lize mohou v sobotu udělat fotbalisté Příbrami. Na svém stadiónu přivítají ambiciózní Mladou Boleslav a pokud naváží na své tři týdny staré vítězství nad Ostravou, budou mít jistotu prvoligové účasti i v další sezóně na dosah.

Článek

Na favority umějí svěřenci trenéra Moralese zahrát, ale středočeské derby naposledy (a jedinkrát) vyhráli před pěti lety. Dobrou zprávou je návrat uzdraveného kanonýra Huni.

Mladá Boleslav měla před jarem odvážné plány, po špatném startu musela své ambice mírně přehodnotit. Nyní se porve o druhé místo se sedmičkou dalších klubů. Naposledy svěřenci trenéra Hapala jen remizovali 0:0 s předposledním Žižkovem a nepotvrdili tak vítězství 1:0 z Kladna.

Hapal byl v týdnu potvrzen ve funkci, mužstvu ale byly odebrány prémie a situace není rozhodně růžová. Tříbodový zisk by dodal Středočechům trošku volnějšího vzduchu. Do zápasu Hapal možná pošle ex-příbramského útočníka Řezníčka.

Příbram bude postrádat zraněného Klesu, stejně jsou na tom na opačné straně Kysela a Dittrich. Mladé Boleslavi bude navíc chybět konstruktivní záložník Sylvestre, který pyká za čtyři žluté karty. Podzimní zápas vyhrála Mladá Boleslav 3:1, Příbram dokázala v sedmi duelech soupeře porazit jen jednou.

Na vítězství Příbrami si můžete vsadit v kursu 2,8, stejně jako na remízu. Na výhru Mladé Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5.

Reklama