Hlavní obsah

Už jen Djokovič může připravit Nadala o páté vítězství v Monte Carlu v řadě

PRAHA

Téměř nepřemožitelný je v Monte Carlu Rafael Nadal. Španělský tenista vyhrál poslední čtyři ročníky prestižního turnaje a je blízko pátému triumfu v řadě. Zastavit jej může už jen Srb Novak Djokovič, který je soupeřem světové jedničky v nedělním finále.

Článek

Nadal na turnaji neztratil ani set, jen v semifinále proti Murraymu musel jednou rozhodovat v tie-breaku. Mimo vyřazení Brita Nadal porazil Argentince Chelu, Ekvádorce Lapenttiho a Chorvata Ljubičiče. Španěl naposledy ztratil v Monte Carlu set před třemi lety, ve finále proti Švýcaru Federerovi. Letos vyhrál úvodní grandslam v Melbourne.

Djokovič je turnajovou trojkou a postupně zdolal trojici Španělů Hernandeze, Montanese a Verdasca, v semifinále zdolal Švýcara Verdasca. Srb nastoupí ve třetím finále v sezóně. Vedle triumfu v Dubaji se představil v závěrečném souboji v Miami, kde poslehl Murraymu.

Oba tenisté se utkali 15x a čtyřikrát uspěl Djokovič. Nikdy ale na antuce, na které nemá Španěl obvykle konkurenci. Šestkrát na svém oblíbeném povrchu Srba porazil.

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,1, na srbského tenistu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,32.

Reklama