Hlavní obsah

Porazí Djokovič i potřetí Del Potra?

Soubojem nasazených hráčů číslo tři a pět bude páteční čtvrtfinále prestižního turnaje v Římě. Srb Novak Djokovič se utká s Juanem Martinem Del Potrem, Argentinec má šanci poprvé v kariéře Djokoviče porazit. Vítěz v semifinále změří síly s lepším z dvojice Zverev (Německo) – Federer (Švýcarsko).

Článek

Jednadvacetiletý Djokovič letos vyhrál turnaj v Dubaji, do finále se probojoval v Miami a v Monte Carlu. Semifinále pro něj znamenalo konečnou v Sydney a Marseille.

Del Potro letos vyhrál turnaj v Aucklandu, kde ve finále porazil Američana Querreyho. Do semifinále se probojoval v Miami, ve čtvrtfinále skončil na Australian Open, v San Jose, Memphisu a Indian Wells.

Del Potro v Římě po volném prvním kole vyřadil Srba Troického a Švýcara Wawrinku, Djokovič si poradil se Španěly Montanesem a Robredem.

Oba tenisté se v kariéře utkali dvakrát, v obou případech se radoval Djokovič. Bělehradský rodák zvítězil loni na Masters v Číně i o rok dříve na US Open v New Yorku. Del Potro proti němu ještě neuhrál ani set.

Na vítězství Djokoviče si můžete vsadit v kursu 1,3, na výhru Del Potra vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93.

Reklama