Hlavní obsah

V Istanbulu vyrazí z prvního místa Němec Vettel

Německý jezdec Red Bullu Sebastian Vettel vyhrál sobotní kvalifikaci Velké ceny Turecka formule 1 a do závodu vyrazí z první příčky. Druhý čas zajel suverén aktuálního ročníku Jenson Button s vozem BrawnGP. Neúspěchem skončila kvalifikace pro McLaren, jehož piloti odstartují ze čtrnácté a šestnácté příčky.

Foto: Pascal Lauener , Reuters

Radost jezdce formule 1 Sebastiana Vettela z vítězství kvalifikace na GP v Turecku

Článek

Button vyhrál naposledy v Monaku a na čele šampionátu má šestnáctibodový náskok před stájovým kolegou Rubensem Barrichellem. BrawnGP má v Poháru konstruktérů monstrózní čtyřiačtyřicetibodový náskok. Po šesti závodech...

Vettel se po špatném startu neuvěřitelně zlepšil. Vyjma posledního závodu v Monaku, který nedokončil. Na úvod v Austrálii nevyužil třetí místo z kvalifikace a skončil třináctý, následně v Malajsii dojel ještě o dvě příčky hůře.

Pak ale přišel nečekaný triumf v Číně, druhá příčka v Bahrajnu a čtvrté místo ve Španělsku. V průběžném hodnocení ročníku je dvaadvacetiletý rodák z Heppenheimu na třetím místě. Na Buttona ztrácí 28 bodů.

Na vítězství Vettela si můžete vsadit v kursu 2,2. Pokud očekáváte umístění německého jezdce na 2.-3. místě, je k dispozici kurs 1,3. Na výsledek Vettela na 3.-6. místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2. Na 4.-8. místo Vettela si pak můžete vsadit v kursu 1,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.