Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté se na MS utkají se Švédy

Po neúspěšném vstupu do mistrovství světa pod záštitou IIHF pokračuje šampionát v německém Ingolstadtu pro české in-line hokejisty duelem proti úřadujícím šampiónům ze Švédska. Svěřenci trenéra Petra Hemského se poté na závěr základní skupiny utkají s Kanaďany.

Článek

Na úvod mistrovství Češi prohráli s výběrem Spojených států Amerických 5:6 po samostatných nájezdech. Američané vyrovnávali tři minuty před koncem základní hrací doby, rozhodující trefu si v nájezdech připsal Osterkamp.

České góly proti USA zařídili specialisté na lední hokej. Dva góly vstřelili Luděk Brož a Petr Tenkrát, hokejista se zkušenostmi z NHL a účastník hokejového MS 2007 v Rusku. Zbývající gól obstaral Martin Vozdecký.

Základní skupina určí dvojice pro čtvrtfinále šampionátu, v němž se bude bojovat o postup do bojů o medaile. Cílem českého výběru je stejně jako v posledních letech postup do semifinále, medaili (bronzovou) získali naposledy v roce 2001. Před rokem v Bratislavě skončili Češi pátí.

Na vítězství Švédů si můžete vsadit v kursu 1,85, na výhru českých in-line hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,48. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k k dispozici kurs 5,6.

Reklama