Hlavní obsah

Doma silní Jihočeši se těší na další oběť, beznadějně poslední Brno

Pokud dáme na papírové předpoklady, bude čtvrteční předehrávka 32. kola O2 extraligy formalitou. Hokejisté Českých Budějovic doma získali třiatřicet bodů a jen ve třech případech odjížděli z ledu bez bodu. Navíc hostí Brno, které je beznadějně poslední. Venku Kometa ještě v normální hrací době nezvítězila, celkem získala pouhé tři body.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Českých Budějovic

Článek

České Budějovice jsou v tabulce osmé, Mountfield ale doma společně s Vítkovicemi a Zlínem získal nejvíce bodů. Navíc v 17 duelech soupeřům nastřílel 56 gólů, což je nejlepší bilance z kompletní čtrnáctky celků. Naposledy Jihočeši doma prohráli se Slavií po prodloužení, předtím rozstříleli Karlovy Vary 4:0. Na šestou Slavii ztrácejí čtyři body.

Brno většinou nedokáže slibně rozehrané zápasy dotáhnout do vítězného konce a jeho ztráta na předposlední Kladno narůstá. Kometa je po nedávné prohře ve vzájemném zápase za Středočechy už o třináct bodů. V neděli ovšem Brno dokázalo doma porazit Třinec 4:2, dvakrát se prosadil Brabenec. Vítězství tak mohl slavit i nový kouč Vladimír Jeřábek.

V první čtvrtině České Budějovice vzájemný zápas vyhrály 5:2, tři body zaznamenal zkušený obránce Ptáček. Odveta v moravské metropoli přinesla Kometě vítězství 3:1, rozhodující gól vstřelil kuriózně rukou Huml. Zbývající dvě trefy nováčka obstaral veterán Dopita.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Brna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,1. pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama