Hlavní obsah

Favorizovanému FC chybí v barcelonském derby hvězdný Messi

Bez své největší hvězdy Lionela Messiho nastoupí fotbalisté FC Barcelona k sobotnímu městskému derby proti Espaňolu. Držitel Zlatého míče si poranil kotník během středečního utkání Ligy mistrů v Kyjevě. Obhájce titulu hájí náskok před Realem Madrid, čtrnáctý Espaňol se snaží vzdálit sestupovým vodám.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Barcelona bude v derby proti Espaňolu bez zraněného Lionela Messiho.

Článek

FC Barcelona v Kyjevě zvítězila 2:1, přišla ale o hvězdného Messiho. Po tom Ukrajinci šli od úvodního hvizdu a výsledkem je zranění, které může Argentinci zmařit i start na mistrovství světa klubů, kam Barca hned po sobotním duelu odlétá. V lize Katalánci naposledy díky dvěma gólům v závěrečné desetiminutovce zvítězili v La Coruni, předtím uspěli v Xerezu.

Espaňol naposledy prohrál vysoko se Santanderem 0:4, předtím stejným skóre prohrál na hřišti letos mizerného Atletika Madrid. Naposledy zvítězil v 7. kole nad Tenerife, poslední čtyři utkání ale prohrál se skóre 0:11. Prachbídná produktivita je problémem týmu v probíhajícím ročníku, pouhých osm gólů ve třinácti zápasech hovoří za vše.

V minulé sezóně FC na Espaňolu vyhrál 2:1, jarní odveta na Nou Campu ale skončila šokujícím stejným vítězstvím Espaňolu.

Na vítězství FC Barcelona si můžete vsadit v kursu 1,18, na výhru Espaňolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,8.

Reklama