Hlavní obsah

Sezóna nám teprve začíná, říká před šlágrem proti Arsenalu kouč Liverpoolu Benítez

Přestože s Liverpoolem ani Arsenalem již odborníci v boji o titul v Premier League příliš nepočítají, chtějí oba kluby udržet kontakt s vedoucí dvojicí Chelsea – Manchester United. Arsenal byl před startem 16. kola třetí s šestibodovou ztrátou na obhájce trofeje, Liverpool za Kanonýry zaostává o čtyři body. „Sezóna nám teprve začíná,“ říká trenér domácích Benítez.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez

Článek

Jeho svěřenci už vypadli v Lize mistrů, mohou se soustředit na domácí soutěž. Liverpool je v nabité tabulce mimo nejlepší šestici, má ale jen čtyřbodové manko na Arsenal. Kouč Benítez odmítal kritiku, že jeho tým není dostatečně silný na to, aby mohl konkurovat našlapaným Chelsea a Manchesteru United. Povzbudit by jej mohl návrat kanonýra Torrese, který pro zranění chyběl posledních šest týdnů. Nastoupit by měla i letní posila Aquilani. V minulém kole Liverpool remizoval 0:0 v Blackburnu.

Kouč Arsenalu Wenger se v pátek nechal slyšet, že nabídne novou smlouvu Tomáši Rosickému. Český záložník poslední rok a půl promarodil s různými problémy, pomalu se opět zařazuje do sestavy Kanonýrů. Po disciplinárním trestu se vrací záložník Alex Song, po drobných šrámech by mohli být k dispozici i Eduardo a Diaby. Marodka Gunners je ovšem stále zaplněná, v minulém kole ale Arsenal porazil 2:0 Stoke City.

Liverpool v posledních pěti domácích ligových zápasech s Arsenalem neprohrál, Kanonýři ovšem zvítězili na Anfield Road předloni v lednu. V FA Cupu 3:1 a pak ve čtvrtfinále Carling Cupu 6:3. Před šesti týdny Arsenal doma porazil Liverpool 2:1 – opět v Carling Cupu. V minulé sezóně Liverpool remizoval na Arsenalu 1:1, jarní odveta skončila divokou remízou 4:4.

Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama