Hlavní obsah

Slavia se loučí s Evropskou ligou Lille, chce překvapit

Poslední zápas v pohárové Evropě čeká ve čtvrtek fotbalisty pražské Slavie. Český šampión už má jistotu, že v jarní části soutěže pokračovat nebude, přesto se chce na hřišti francouzského Lille rozloučit se ctí. Domácí k jistotě postupu do jarního pokračování EL potřebují zvítězit, jinak budou muset spoléhat na pomoc Valencie.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Janda ze Slavie (vpravo) uniká Jerry Vandamovi z Lille.

Článek

Lille je v tabulce skupiny B druhé, má stejně jako třetí FC Janov sedm bodů. Italové hostí lídra z Valencie. Francouzi, kteří se v závěru podzimu rozjeli, v posledních třech ligových zápasech pokaždé soupeři nastříleli čtyři góly. Nejprve smetli 4:0 Valenciennes, poté udolali Lyon 4:3 a naposledy si odvezli vysokou výhru 4:0 z Monaka. V tabulce jsou třetí s šestibodovou ztrátou na Bordeaux, které má navíc zápas k dobru.

Slavia se podzimem protrápila, vítězi posledních dvou ročníků Gambrinus ligy patří až sedmá příčka. Na vedoucí Teplice sešívaní ztrácejí osm bodů, Severočeši mají k dobru dohrávku proti Plzni. Slavia odletěla do Lille i s uzdraveným Jandou, nenastoupí kapitán Suchý. Toho v zimě čeká odchod do moskevského Spartaku.

V prvním vzájemném zápase si Lille odvezlo z Edenu vysoké vítězství 5:1, když vstřelilo tři góly v posledních třech minutách. Po první půli přitom Slavia vedla 1:0...

Na vítězství Lille si můžete vsadit v kursu 1,28, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,9.

Reklama