Hlavní obsah

Probuzená Kometa se může dotáhnout na předposlední Kladno

Další pokus bodově dostihnout Kladno má poslední celek extraligy Brno. Hokejisté Komety se ale v nedělním 44. kole představí v Třinci, který je v tabulce čtvrtý a doma příliš často body nepouští. Kometu, která ve druhé polovině sezóny vstala takřka z mrtvých, povzbudila důležitá páteční výhra nad Kladnem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml

Článek

Třinec podlehl ve Vítkovicích 1:2 po prodloužení, jediný gól Ocelářů vstřelil Tomas. Předtím Třinec prohrál s Mladou Boleslaví po samostatných nájezdech a v Českých Budějovicích. Třetí v produktivitě soutěže je se 49 body Ladislav Kohn, 40 bodů nasbíral Martin Růžička.

Brnu výhru 3:1 nad Kladnem zařídil dvěma góly Radek Procházka, tříbodovému zisku aplaudovala vyprodaná hala. Z posledních 13 zápasů Kometa vyhrála deset a dotáhla se na zbytek extraligového pelotonu. Mimo svůj stadión je nicméně stále nejhorší s pouhými 13 získanými body. Nejproduktivnějším hokejistou Komety je veterán Jiří Dopita s 31 body.

V první čtvrtině Brno prohrálo s Třincem 1:5, dva góly vstřelil Peterek. Odveta na ledě Ocelářů skončila vítězstvím domácích 4:3. Rozhodující gól vstřelil v 59. minutě Martynek, Kometa do 47. minuty vedla. Zatím poslední vzájemné měření vyhrálo 4:2 Brno, dvakrát se prosadil Brabenec.

Na vítězství Třince si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Brna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama