Hlavní obsah

Federer je blízko čtvrtému triumfu na Australian Open, na Murrayho ale neumí

Již šestnáctý triumf na turnaji kategorie major může získat Roger Federer. Švýcar je ve finále Australian Open, které už třikrát vyhrál. Porazit světovou jedničku se na úvodním grandslamu sezóny pokusí Andy Murray. Skot může Federerovi oplatit porážku z předloňského finále US Open. A na Federera Murray umí zahrát, má s ním dokonce kladnou bilanci.

Článek

Osmadvacetiletý Federer neměl v semifinále potíže s Francouzem Tsongou, na nějž nejspíše dolehla únava z předchozích dvou maratónských duelů. Světová jednička zvítězila za 88 minut hladce ve třech setech. „Dneska jsem měl ten pocit, že každý úder zahraju tak, jak chci,“ těšilo po zápase basilejského rodáka. Ten v Melbourne triumfoval v letech 2004, 2006 a 2007. Před rokem prohrál finále se Španělem Nadalem.

Rodák z Dunblane Murray letos září, sezónu odstartoval finálovou účastí na Hopmanově poháru smíšených dvojic. V Melbourne pak až v semifinále s Chorvatem Čiličem poprvé prohrál set. Pátý nasazený Murray se může stát prvním britským vítězem Australian Open od roku 1934 a triumfu Freda Perryho.

Oba tenisté se utkali desetkrát, v šesti případech se radoval Murray. Poslední dva duely ale vyhrál Federer, loňská vzájemná bilance je 2:2.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Murrayho vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,09.

Reklama