Hlavní obsah

Berani po drsné řežbě se Spartou hostí lídra z Plzně

Takovou bitvu hokejová extraliga nezažila. V nedělním duelu Zlína se Spartou rozhodčí rozdali 439 trestných minut, což bude mít pro oba týmy dohru. Zápasem se bude zabývat disciplinární komise, Zlín bude v úterním šlágru 47. kola proti lídrovi z Plzně s jistotou postrádat Kučného. Ten dostal trest ve hře, což znamená automatický distanc.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Neustálé potyčky hráčů provázely celé utkání Zlína se Spartou

Článek

Berani vypjatý zápas vyhráli 4:1, rozhodnuto bylo už po osmi minutách. To už domácí vedli po gólech Romana Vlacha, Köhlera a Záhorovského 3:0. V tabulce je Zlín druhý za Plzní, na Západočechy ztrácí šest bodů. Zranění jsou Rachůnek a Vlach.

Plzeň v neděli otočila nepříznivě se vyvíjející utkání proti Slavii. Pražané ještě v 53. minutě vedli, pak vyrovnal Jiří Hanzlík a necelé dvě minuty před koncem rozhodl Vlasák o vítězství 3:2. Tři asistence zaznamenal Vampola. Od prohry na Kladně Západočeši vyhráli pětkrát v řadě a přiblížili se vítězství v základní části extraligy.

Vzájemná bilance v letošní sezóně hovoří mírně pro Zlín. Ten vyhrál první duel v Plzni 4:3 po samostatných nájezdech, rozhodl Hamrlík. Doma pak Berani díky dvěma trefám v úvodu zvítězili 2:1. Ve třetí čtvrtině se pak radovala Plzeň, čisté konto při výhře 3:0 vychytal Pöpperle. Den před Vánocemi tak Západočeši přeskočili Zlín na první příčce tabulky.

Na vítězství Zlína si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,64. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama