Hlavní obsah

Čech s Chelsea jede do Milána, soupeřem Inter s bývalým koučem Blues Mourinhem

Pikantní duel čeká ve středu fotbalisty Chelsea. Aktuální lídr Premier League s českou reprezentační jedničkou Petrem Čechem se v úvodním osmifinále Ligy mistrů představí v Miláně, tamní Inter vede bývalý kouč Londýňanů José Mourinho. „The Special One“ dvakrát s Chelsea vypadl v semifinále prestižní soutěže, nyní může bývalému klubu opět utnout naděje na vysněný triumf v Champions League.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kouč Interu Milán Jose Mourinho

Článek

Chelsea ale angažovala Carla Ancelottiho, který Ligu mistrů dokázal dvakrát vyhrát s městským rivalem Interu AC. Ital se tak vrací do města, v němž dlouhá léta působil jako hráč i trenér. Jako trenér má Ancelotti s Interem dobrou bilanci, z 18 zápasů prohrál jen pět, třikrát skončil duel nerozhodně. V deseti případech tak zvítězil.

Inter v posledních letech kraluje domácí soutěži, v Lize mistrů se ale nedokáže prosadit. V posledních třech letech vypadl hned v prvním kole vyřazovací části, v posledních dvou případech navíc s anglickým soupeřem. V minulé sezóně to byl Manchester United, který po bezbrankové remíze v Miláně doma vyhrál 2:0. Inter v sobotu remizoval 0:0 se Sampdorií Janov, dohrával ale v devíti bez vyloučených obránců Samuela a Cordóby.

Chelsea v sobotu zvítězila 2:0 ve Wolverhamptonu, oba góly vstřelil kanonýr Drogba. V tabulce je londýnský celek první před Manchesterem United. V minulé sezóně Chelsea hrála v Lize mistrů dva zápasy v Itálii. V základní skupině prohrála 1:3 v Římě s tamním AS, poté v osmifinále remizovala na Juventusu 2:2. Po domácím vítězství 1:0 postoupila.

Oba týmy se utkaly loni v přípravném utkání před sezónou, ve Spojených státech zvítězila Chelsea 2:0. Góly vstřelili Drogba a Lampard z penalty.

Na vítězství Interu si můžete vsadit v kursu 2,55, na výhru Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,65. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama