Hlavní obsah

Bohemky jdou opět proti sobě, tentokrát derby hostí Dolíček

Největší pozornost bude během víkendových zápasů 24. kola Gambrinus ligy upřena do vršovického Dolíčku, kde Bohemians 1905 přivítají nenáviděného jmenovce ze Střížkova Bohemians Praha. Podzimní vzájemný duel skončil remízou, před vlastními fanoušky nechtějí Klokani zaváhat. Oba celky se dlouhodobě dohadují a soudí o název a logo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Klokan Jindřišek v souboji se střížkovským Demeterem.

Článek

I proto se dá očekávat bouřlivá atmosféra, která je i jinak v Dolíčku výborná. Domácí může těšit postavení v tabulce, sedm kol před koncem mají na sestupové příčky osmibodový náskok. V minulém kole ale svěřenci trenéra Hoftycha prohráli v derby se Slavií po dvou výstavních gólech Grajciara 0:3.

Bohemians Praha jsou na tom výrazně hůř. V minulém kole nezvládli existenční zápas proti Kladnu, které si ze Strahova odvezlo vítězství 4:1. Dvakrát se prosadil bývalý kapitán Střížkova David Zoubek. V tabulce je tak Bohemians Praha poslední a na čtrnácté Slovácko ztrácí osm bodů. Zranění jsou Dittrich a Belaň, pro čtyři žluté karty nemůže nastoupit Horáček.

Podzimní vzájemné utkání skončilo bezgólovou remízou. Zápas byl už předem vyhecovaný, Střížkov nadsadil cenu lístků, aby tak omezil množství fanoušků vršovického týmu. I tak měli hosté na Strahově v hledišti drtivou převahu.

Na vítězství Bohemians 1905 si můžete vsadit v kursu 1,71, na výhru Bohemians Praha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,31. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama