Hlavní obsah

Letci hájí play-off, v posledním zápase je mohou z osmičky vystrnadit Jezdci

Zatímco Západní konference zámořské NHL má o osmičce pro play-off jasno, na východě se stále bojuje. Zápas o všechno čeká osmou Philadelphii, která v posledním duelu základní části hostí New York Rangers. Jezdci musejí ve Philadelphii vyhrát, jinak se do vyřazovacích bojů nepodívají.

Foto: Manuel Balce Ceneta, ČTK/AP

Hokejista Marian Gáborík (vpravo) v dresu NY Rangers

Článek

Philadelphia se musí strachovat, šest z posledních deseti zápasů prohrála. Navíc se stejným soupeřem rupla v pátek. Letce sice poslal do vedení už v první minutě kapitán Mike Richards, Jezdci ale otočili skóre na 1:3. Briere a opět Richards zařídili vyrovnání, ale před koncem druhé třetiny rozhodl slovenský útočník Marián Gáborík.

Rangers finišují a rvou se o každý bod. Sedmkrát z posledních deseti utkání vyhráli a stále mají šanci na play-off. A na hřištích soupeře umějí Jezdci bodovat, mají dokonce lepší bilanci než v domácí Madison Square Garden. Tahounem je Gáborík, který vede s 86 body týmovou produktivitu. Druhý je s 58 body český forvard Václav Prospal.

Sezónní série byla téměř vyrovnaná. Nejprve si Rangers přivezli z Philadelphie vítězství 2:1, pak ale Jezdci doma prohráli s Letci vysoko 0:6 (hattrick vstřelil Gagné). I v následujícím vzájemném duelu Philadelphia neinkasovala, domácí vítězství 2:0 zařídili svými trefami mladíček van Riemsdyk a opět produktivní Mike Richards. V polovině března pak Rangers sérii opět vyrovnali, dvakrát se při výhře 3:1 trefil kontroverzní Avery. O pátečním utkání již byla řeč.

Na vítězství Philadelphie si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru NY Rangers vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama