Hlavní obsah

Wimbledon čeká šlágr bývalých světových jedniček z Belgie

Na ten zápas se těší každý fanoušek tenisu. Na tradičním Wimbledonu se ve čtvrtém kole utkají Belgičanky Kim Clijstersová a Justine Heninová. Obě v minulosti byly světovými jedničkami a mají vzácně vyrovnanou vzájemnou bilanci – každá vyhrála dvanáctkrát.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Kim Clijstersová

Článek

Sedmadvacetiletá Clijstersová se do světového tenisu vrátila po mateřské dovolené, v lednu rodačka z Bilzenu vyhrála turnaj v Brisbane (ve finále porazila právě Heninovou). Celkový triumf oslavila světová osmička i v Miami, v Eastbourne skončila ve čtvrtfinále.

Rodačka z Lutychu Heninová je v žebříčku WTA na 16. místě, stejně jako Clijstersová se do světové špičky vrátila po přestávce. Letos osmadvacetiletá teniska vyhrála turnaje ve Stuttgartu a Hertogenboschi, na Roland Garros prohrála ve čtvrtém kole se Stosurovou.

Obě tenistky se utkaly již čtyřiadvacetkrát, bilance je naprosto vyrovnaná 12:12. Oba letošní duely vyhrála Clijstersová. Vítězka námi vybraného zápasu v dalším kole narazí na lepší z dvojice Zvonarevová (21-Rusko) – Jankovičová (4-Srbsko).

Na vítězství Clijstersové si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru Heninové vypsali bookmakeři Tipsportu stejný kurs 1,8.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama