Hlavní obsah

Ajax v duelu bývalých šampionů hostí AC Milán

Slavná historie pojí fotbalové kluby Ajax Amsterodam a AC Milán. Nizozemci vyhráli nejprestižnější evropskou soutěž čtyřikrát, ještě o tři triumfy více mají na svém kontě Italové. Nyní se utkají v základní skupině.

Foto: Pier Paolo Cito, ČTK/AP

Švédský útočník ve službách AC Milán Zlatan Ibrahimovič

Článek

Ajax v prvním kole prohrál v Madridu s Realem 0:2. Kouč domácích Martin Jol před zápasem upozornil, že AC Milán má stejnou ofenzivní sílu, jako Bílý balet. Na marodce jsou Vermeer, Atouba a Lodeiro. Po trestu se vrací kanonýr Suárez a bek Vertonghen. O víkendu Ajax remizoval 2:2 v Enschede.

AC Milán si na úvod skupiny H poradil s francouzským Auxerre 2:0, jeho góly vstřelil Zlatan Ibrahimovič. Italové posílili ofenzívu, přišel zmíněný Ibrahimovič a Brazilec Robinho. Ibrahimovič o víkendu rozhodl gólem o vítězství nad FC Janov.

Oba kluby se utkaly desetkrát, v pěti případech vyhrál AC Milán. Nizozemci zvítězili čtyřikrát. Dva finálové souboje v PMEZ či Lize mistrů skončily jednou výhrou každého celku.

Na vítězství Ajaxu si můžete vsadit v kursu 2,53, na výhru AC Milán vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,71. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,95.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama