Hlavní obsah

Potvrdí Slavia v derby svoji aktuální nadvládu?

VIDEO

VIDEO. Jeden z posledních krůčku k jistotě obhajoby titulu chybí fotbalistům pražské Slavie. Pokud v pondělním derby porazí doma v Edenu Spartu, budou blizoučko k triumfu. Sedm kol před koncem ligy by svěřencům trenéra Jarolíma stačily čtyři výhry k jistotě prvenství. Samozřejmě v případě, že pronásledovatelé neztratí ani bod.

Článek

Sparta v pondělí remizovala s Libercem 1:1, jen bod získala i o kolo dříve v Teplicích. Předtím smetla Brno 4:0. Sparta si sebevědomí příliš nezvedla ve čtvrtek, kdy v úvodním čtvrtfinále nedokázala dát gól Plzni. Západočeši si do odvety odvezli nadějnou bezbrankovou remízu.

Pronásledování Slavie už Letenští nejspíše vzdali, spíše se ohlížejí za sebe. Jen o dva body zpět je trojice pronásledovatelů Liberec, Mladá Boleslav a Jablonec, příliš neztrácí ani Ostrava, Teplice a Olomouc. Takže celá horní polovina tabulky si dělá zálusk na druhé místo.

Slavia je v klidu, přestože v neděli překvapivě prohrála v Olomouci 0:1. Na porážku čekala dlouhých osm měsíců. Před druhou Spartou má obhájce titulu jedenáctibodový náskok a pokud zvládne pondělní derby, mohou v Edenu odzátkovat šampaňské.

Sparťané mají soupeři co vracet, Slavia na podzim vyplenila Letnou. Historickou výhru 4:1 zařídil dvěma góly veterán Šmicer. Stejně vysoko v samostatné české lize Slavia nad Spartou vyhrála jedinkrát, v roce 2005. Nejvíce gólů diváci viděli v březnu 2001 při divokém výsledku 4:4.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama