Hlavní obsah

Domácí miláček Murray si hodlá smlsnout na oblíbeném Verdaskovi

Jednoznačnou jedničkou mezi fanoušky na londýnském Turnaji mistrů je domácí Andy Murray. Skotský borec se ve čtvrtečním duelu skupiny B utká s Fernandem Verdaskem. Španěl na vyvrcholení sezóny pronikl až jako náhradník a možná mu ani nevadí, že na svém kontě má zatím dvě porážky. Proti Murraymu navíc vůbec neumí zahrát.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Andy Murray během utkání na Turnaji mistrů

Článek

V obou případech ale favorizovaným protivníkům srdnatě vzdoroval. Na třísetovou výhru nad ním se nadřela světová jednička Federer i pětka Del Potro. Argentinec se dokonce musel strachovat až do tie-breaku rozhodující sady. Jediné letošní turnajové vítězství Verdasco získal v New Havenu. Naposledy v Paříži prohrál ve třetím kole s Chorvatem Čiličem.

Murray v Londýně nejdříve udolal Del Potra, potom nestačil na Federera. Švýcarský fenomén sice opět prohrál první set, pak ale zabral a vítězství si nenechal sebrat. Má tak jistotu, že sezónu zakončí na první příčce žebříčku. Murray letos triumfoval v Dauhá, Rotterdamu, Miami, v londýnském Queen’s Clubu, Montrealu a Valencii.

Oba tenisté se utkali osmkrát a jen v jediném případě uspěl Verdasco. Španěl se radoval letos na Australian Open. Nedávno ve Valencii vyhrál Murray 6:3, 2:6 a 6:3.

Na vítězství Murrayho si můžete vsadit v kursu 1,25, na výhru Verdaska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21.

Reklama