Hlavní obsah

Tenisová řežba roku začíná, Nadala se pokusí zastavit Berdych

Událost roku pro české tenisty je tady! Startuje finále Davis Cupu, v němž svěřenci nehrajícího trenéra Navrátila bojují ve Španělsku. To má za dalším triumfem dovést světová dvojka Rafael Nadal, jemuž se v páteční úvodní dvouhře postaví Tomáš Berdych.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český tenista Tomáš Berdych (vpravo) a Rafael Nadal ze Španělska po losování finále Davisova poháru

Článek

Nadal půl roku nevyhrál žádný turnaj, loňský olympijský vítěz z Pekingu se naposledy radoval koncem dubna v Římě. Předtím triumfoval na Australian Open, v Indian Wells, Monte Carlu a v Barceloně. Zdravotní komplikace mu pak nedovolily předvádět svůj nejlepší tenis. Naposledy na londýnském Turnaji mistrů zklamal a prohrál všechny tři duely základní skupiny.

Berdych je světovou dvacítkou, letos vyhrál turnaj v Mnichově. Až ve finále prohrál se Söderlingem v Sunrise, v semifinále prostějovského challengeru jej porazil Belgičan Darcis. Naposledy rodák z Valašského Meziříčí skončil ve druhém kole turnaje v Paříži.

Oba tenisté se utkali osmkrát, jen ve třech případech dokázal zvítězit Berdych. Naposledy v roce 2006 v Madridu, od té doby se čtyřikrát v řadě radoval Nadal.

Finalisté se střetli v Davis Cupu pětkrát, ve třech případech se radovali Španělé. Naposledy v roce 2004, kdy celou soutěž vyhráli. Debut si tehdy připsal právě Nadal.

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,15, na výhru Berdycha vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,14.

Reklama