Hlavní obsah

Po hororovém začátku už nesmějí čeští tenisté zaváhat

Že budou Španělé na domácí půdě tvrdý oříškem, čeští tenisté věděli. Že ale budou Češi po prvním dnu prohrávat 0:2, to nečekal nikdo. Svěřenci trenéra Navrátila byli optimističtí, Rafael Nadal a David Ferrer je však rychle vrátili na zem. Berdych proti světové dvojce neměl šanci, Štěpánkovi nestačilo proti Ferrerovi ani vedení 2:0 na sety. Španělé mohou už v sobotu oslavit triumf.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych během čtyřhry

Článek

Úvodní dvouhru zvládla domácí jednička Nadal na výbornou. Sice se spekulovalo o jeho formě a aktuální síle, všechny kritiky rodák z Mallorky umlčel. První set byl ještě vyrovnaný, pak už Španěl na kurtu dominoval a Berdych mohl jen na lavičce kroutit hlavou.

Štěpánek měl duel proti Ferrerovi skvěle rozehraný, vedl už 2:0 na sety. Domácí borec se pak vzchopil a dokázal vývoj otočit. Po 257 minutách mohl Španěl radostně ulehnout v oslavě na antuku.

Do sobotní dvouhry byli z české strany nahlášeni Jan Hájek a Lukáš Dlouhý. Nastoupí ale oba neúspěšní páteční singlisté. Berdych se Štěpánkem ještě v daviscupovém deblu nebyli poraženi. Proti nim vyběhnou na antukový dvorec Fernando Verdasco a Feliciano Lopez.

Jen Australané v roce 1939 dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 na zápasy.

Na vítězství španělské dvojice si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru českého páru vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,98.

Reklama