Hlavní obsah

Hokejistům start vyšel, potvrdit jej musejí v Moskvě

Spokojení se startem Channel One Cupu mohou být čeští hokejisté. V prvním zápase posledního turnaje Euro Hockey Tour před olympiádou porazili Finsko po prodloužení a s veselou mohou zamířit do Moskvy. V Rusku je čekají Švédové, kteří ve čtvrtek prohráli s domácí reprezentací.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Čeští hokejisté se radují z branky do sítě Finska.

Článek

V Praze vstřelil první gól Immonen, ale ještě do přestávky odpověděla největší česká hvězda Jaromír Jágr. Přes několik šancí už diváci do vypršení šedesáté minuty gól neviděli, v nastavení tečí rozhodl Čajánek. Češi tak získali druhý bod a v tabulce EHT Finy bodově dotáhli. Se čtyřbodovým náskokem vedou Rusové.

Skvělým výkonem se prezentoval brankář Marek Schwarz, v sobotu proti Švédsku by měl ale nastoupit Jakub Štěpánek. Vítkovický mladíček je favoritem na pozici trojky olympijského týmu. Ve Vancouveru by měli chytat Vokoun a Pavelec.

Na moskevském turnaji, který se od roku 1967 hrál jako Izvěstija, poté jako Baltika Cup (1997-2003) a Rosno Cup (2004-05), panují domácí hokejisté. Rusové vyhráli posledních pět ročníků, pokaždé druzí byli Finové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články