Hlavní obsah

Hokejisté mohou slavit v Rusku triumf, nejprve musejí porazit domácí

Přes sobotní porážku se Švédskem po prodloužení mají čeští hokejisté stále šanci vyhrát moskevský Channel One Cup. Musí ale v nedělním duelu porazit domácí reprezentaci a doufat, že Finové nezvítězí v severském derby proti Švédsku v základní hrací době.

Foto: Milan Malíček, Právo

Josef Vašíček v bitce s ruským hokejistou Kornějevem

Článek

Málokdy může být po porážce trenér spokojený. Kouč Vladimír Růžička si ale po sobotní prohře se Švédskem 3:4 pochvaloval, jak jeho svěřenci dokázali ve třetím dějství srovnat nepříznivý stav 0:3. V poslední minutě vyrovnal po tlaku Čajánek, v prodloužení rozhodl svým třetím gólem v duelu Weinhandl.

Rusové doplatili na svoji přílišnou sebedůvěru. Proti Finům měli v sobotu navrch, podcenili ale za stavu 2:2 poslední útok seveřanů a ti sedm sekund před koncem rozhodli. Radoval se Kontiola. Zajímavostí turnaje je, že všechny čtyři celky mají po dvou duelech nerozhodné skóre. Se čtyřmi body vedou Finové, bod ztrácejí domácí a čeští hokejisté. Švédové mají na svém kontě dva body.

Na vítězství Ruska si můžete vsadit v kursu 1,57, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,97. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama