Hlavní obsah

Němci bez Ballacka zahájí MS duelem proti Austrálii

Zápasem proti Austrálii zahájí mistrovství světa fotbalisté Německa. Jeden z favoritů šampionátu a obhájce bronzových medailí se musí obejít bez svého lídra Michaela Ballacka. Záložník Chelsea se zranil ve finále Anglického poháru.

Foto: Jim Keogh , Reuters

Michael Ballack se svíjí v bolestech po faulu Boatenga z Portsmouthu ve finále Anglického poháru.

Článek

Němci mohou být s losem spokojení, v konkurenci Austrálie, Ghany a Srbska jsou jasnými favority. Je ale třeba si uvědomit, že zkušenosti Ballacka budou mladému týmu kouče Joachima Löwa chybět. Ten má v kádru jen tři fotbalisty nad 30 let, Němci mají na MS nejmladší kádr za posledních76 let.

Komplikací navíc je forma očekávaných opor ofenzívy. Podolski a Klose, kteří před čtyřmi lety na domácím MS zářili, mají za sebou nevydařenou sezónu. V brance nejspíše dostane přednost Neuer.

Australany před startem šampionátu navštívil americký herec John Travolta. Hollywoodská hvězda je vyslancem jednoho z partnerů australské reprezentace, kterou přišla povzbudit. Na minulém šampionátu Australané vypadli v osmifinále po sporné penaltě s pozdějším vítězem Itálií, postup ze skupiny by nyní rádi zopakovali.

Na vítězství Německa si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Austrálie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,97.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama