Hlavní obsah

Argentince čekají Mexičané, ti chtějí odplatu za minulé vyřazení

Stejně jako na minulém mistrovství světa se v osmifinále utkají fotbalisté Argentiny a Mexika. Jihoameričané zvítězili 2:1 po prodloužení a i v nedělním utkání jsou jasným favoritem. Na šampionátu vyhráli všechny tři zápasy základní skupiny a předvádějí pohledný fotbal.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Spokojený argentinský trenér Diego Maradona

Článek

Argentinci se na turnaji prezentují možná nejlepší formou, vyhráli všechny tři zápasy (proti Nigérii 1:0, Jižní Koreji 4:1 a Řecku 2:0). Předvádějí ofenzivní podívanou, mají na svém kontě nejvíce vstřelených gólů (společně s Portugalci 7), nejvíce střel 64 i střel na branku (30).

Mexiko prahne po odvetě za čtyři roky starou porážku, v základní skupině nejprve svěřenci trenéra Aguirreho remizovali s domácí JAR 1:1, poté porazili tápající vicemistry světa z Francie 2:0 a konečnou neznamenala ani porážka 0:1 s Uruguayí. Díky lepšímu skóre zůstalo Mexiko druhé před Jihoafričany. Přes osmifinále MS tradiční účastník světových šampionátů přešel jen v letech 1970 a 1986.

Vzájemná bilance jasně hovoří ve prospěch Argentiny, která vyhrála 11 z 25 zápasů. Ale pozor, hned v deseti případech se oba celky rozešly po remíze.

Na vítězství Argentiny si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Mexika vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,85.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.