Hlavní obsah

Uspěje český výběr v Německu?

Dva zápasy v Německu sehrají o víkendu hokejisté Česka v další části přípravy před mistrovstvím světa. První utkání je na programu dnes od 18:00 hodin v Řeznu a bookmakeři Tipsportu favorizují české hráče (3,1 – 1,85 – 4,5 – 1,27 – 1,75). Sousedskou bitvu můžete ve svých tiketech „zkrátit“ na první třetinu (3,2 – 1,45 – 2,6 – 1,25 – 2,4).

Článek

Český výběr, který povedou asistenti Josef Jandač s Ondřejem Weissmannem, se příliš neliší od sestavy, která se představila před týdnem v neúspěšných zápasech na Slovensku (1:4 ve Skalici a 1:5 v Trenčíně). Novými posilami jsou Jaroslav Hlinka, Jakub Klepiš a Zdeněk Kutlák. Změna nastává na brankářském postu. Martina Pruska a Miroslava Kopřivu vystřídají v Německu Alexander Salák a Jakub Štěpánek, který si může odbýt premiéru v národním týmu.

Zatímco složení Česka před šampionátem ještě dozná podstatných změn, Německo vyznávající agresivní styl hokeje pošle do hry kádr, který se může hodně přiblížit konečnému výběru pro blížící se šampionát. Trenér Uwe Krupp už čeká jen na semifinalisty a finalisty domácí ligy a případně na posílení ze zámořské NHL. Německo povzbudila dvě vítězství v Rize nad Lotyšskem (2:1, 4:2). V týmu jsou i dva čeští rodáci s německým pasem – obránce Martin Ačička a útočník Petr Fical.

Oba dnešní soupeři se utkali naposledy v srpnu 2007. Němci nejprve v Ústí nad Labem zvítězili 4:2 a v Karlových Varech jim Češi stejným poměrem porážku oplatili.

Reklama