Hlavní obsah

Do olympiády se zapojí krasobruslař Verner, startuje turnaj hokejistů

V úterý olympijské hry ve Vancouveru odstartují i pro české krasobruslaře Tomáše Vernera a Michala Březinu, kteří soutěž zahájí krátkým programem. V kombinaci se s kolegy představí lyžař Ondřej Bank, úvodními duely odstartuje očekávaný turnaj hokejistů. Stíhací závod čeká biatlonisty.

Foto: Amy Sancetta, ČTK/AP

Krasobruslař Tomáš Verner během tréninku ve Vancouveru, dějišti olympijských her.

Článek

Verner by po zdravotními problémy komplikované sezóně mohl patřit k favoritům, tím největším je ale Jevgenij Pljuščenko. Famózní Rus oslnil na lednovém mistrovství světa v Tallinu a málokdo nevěří v jeho obhajobu olympijského zlata. Na vítězství Pljuščenka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,42, na Vernera si můžete vsadit v kursu 60.

V kombinaci by chtěl překvapit Ondřej Bank, který je největší nadějí z českého kvarteta lyžařů před úterním závodem. V Turíně před čtyřmi lety byl Bank šestý.

Olympijská premiéra čeká rychlobruslařku Karolínu Erbanovou. Devatenáctiletá naděje původně neměla jako náhradnice do závodu na 500 metrů nastoupit, ale nakonec se ve Vancouveru představí i na této trati. Na šokující vítězství Erbanové si můžete vsadit v kursu 200, na umístění české reprezentantky na druhém místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 100, na zisk bronzu je pak kurs 40.

Turnaj hokejistů bude patřit i díky účasti hvězd NHL mezi nejsledovanější soutěže OH, úvodní zápas obstarají Američané a Švýcaři. Zapojí se i dva hlavní favorité – Rusko a domácí Kanada. Čeští hokejisté se ve čtvrtek ráno našeho času utkají se Slováky. Kanaďané jsou s kursem 2,1 největším favoritem, na Rusko vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,3. Na české hokejisty si můžete vsadit v kursu 10.

Biatlonisty čekají stíhací závody. Magda Rezlerová, Zdenka Vejnarová a Veronika Vítková budou zdolávat desetikilometrovou trať, Michal Šlesinger, Zdeněk Vítek a Jaroslav Soukup najedou o 2500 metrů více.

Reklama