Hlavní obsah

Sáblíková může přidat další zlato, hokejisté se utkají o semifinále s Finy

Útočit na třetí olympijskou medaili bude ve středu česká rychlobruslařka Martina Sáblíková. Ta ve Vancouveru triumfovala na tříkilometrové trati, bronz překvapivě získala na patnáctistovce. Nyní se představí na své nejsilnější trati a je jasnou favoritkou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se zlatou medailí z trati na 3000 metrů z OH ve Vancouveru

Článek

Pokud Sáblíková potvrdí roli favoritky, stane se první sportovkyní se dvěma zlaty z jedněch olympijských her. Před čtyřmi lety v Turíně skončila Sáblíková na pětce čtvrtá, od té doby ale na stejné trati prohrála jedinkrát. V listopadu 2008 na Světovém poháru v Moskvě s Němkou Pechsteinovou. Na triumf Sáblíkové si můžete vsadit v kursu 1,15, druhá by podle bookmakerů Tipsportu mohla skončit Němka Beckertová (kurs 7).

Již čtvrtfinále má na programu mužský hokejový turnaj. Ze základních skupin do něj přímo postoupili Švédové, Rusové, Američané a Finové. Bez potíží osmifinále zvládli Kanaďané, oproti tomu čeští hokejisté museli proti Lotyšům rozhodnout až v prodloužení a Slováci měli nečekaně mnoho práce s Norskem. Posledním osmifinalistou jsou Švýcaři. Na vítězství českýh hokejistů ve čtvrtfinále proti Finsku si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Finů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,42.

Ve Whistleru se v obřím slalomu představí Záhrobská a Zakouřilová, druhé kolo by mělo začít ve 22:15.

Mužská štafeta na 4x10 kilometrů čeká i český reprezentační tým, vyřazovací část čeká v curlingu mužské závodníky.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama