Hlavní obsah

Americký uragán dál řádí na Australian Open. Zvládne to, co se Kvitové nepovedlo?

Melbourne/Praha

Sofia Keninová pokračuje v parádních výkonech. Talentovaná Američanka postoupila na Australian Open už do semifinále a vylepšila si tak opět kariérní maximum na grandslamech. Teď ji v boji o finále čeká světová jednička Ashleigh Bartyová, přemožitelka Petry Kvitové. „Těším se, znám její hru velice dobře,“ hlásí Keninová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Keninové s DžabúrovouVideo: sntv

 
Článek

Loni získala na okruhu WTA tři tituly a v žebříčku se vyšvihla mezi nejlepších patnáct. Talentovaná Američanka pokračuje ve skvělých výsledcích i letos, když si na právě probíhajícím Australian Open opět vylepšila grandslamové maximum. Ve čtvrtfinále tady porazila Tunisanku Ons Džabúrovou dvakrát 6:4 a mohla se radovat z postupu do semifinále.

„Cítím se opravdu dobře,“ pochvalovala si Keninová po utkání. „Jsem nadšená. Myslím, že jsem hrála velice dobře. Snažila jsem se zvládnout nervozitu. Řekla bych, že jsem odvedla opravdu dobrou práci,“ vyprávěla loňská účastnice malého Turnaje mistryň.

„Džabúrová byla hodně těžkou soupeřkou. Odehrála tady skvělé zápasy, získala cenná vítězství. Nebylo to proti ní vůbec jednoduché. Má můj obrovský respekt,“ líčila Keninová s tím, že na sobě během pauzy hodně pracovala. „Hodně tvrdě jsem v předsezónní přípravě makala, abych se dostala tam, kde teď jsem. Věděla jsem, že mi to pomůže a už se mi to vyplácí,“ těšilo ji.

Teď ji v semifinále čeká světová jednička Ashleigh Bartyová. Hráčky se spolu doposud střetly pětkrát, z toho čtyřikrát zvítězila Bartyová. „Už se moc těším. Hrály jsme spolu už hodněkrát, znám její hru velice dobře. Bude to vynikající zápas. Bude mít sice výhodu domácího prostředí, ale doufám, že i mě moji fanoušci podpoří. Bude to vzrušující,“ dodala Keninová, která by se v případě postupu do finále posunula v žebříčku do desítky.

Reklama

Související témata: