Hlavní obsah

Kvitová cítí novou energii a těší ji drobná zlepšení

Melbourne

Tenistka Petra Kvitová doufá, že na Australian Open ukázala drobná zlepšení, která se projeví v budoucnu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu odehrála strhující set ve čtvrtfinále s domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou a světové jedničce podlehla 6:7 a 2:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Kvitové s BartyovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová neobhájila v Melbourne loňské finále a v žebříčku možná vypadne ze světové desítky. Přesto opouští úvodní grandslam sezony pozitivně naladěná. "Cítím novou energii. Jsem ráda, že se v drobnostech zlepšuju, což je pro mě dost důležité. Doufám, že se to v budoucnosti projeví," uvedla devětadvacetiletá tenistka na tiskové konferenci.

"Samozřejmě jsem zklamaná z prohry ve čtvrtfinále. Ale celkově je hezké dojít do grandslamového čtvrtfinále," hodnotila Kvitová.

Utkání s Bartyovou nabídlo skvělé představení v prvním setu. "Byla to pořádná bitva," uvedla Kvitová. Jako první získala brejk, o který vzápětí přišla.

Rozhodl až tie-break. Kvitová v něm vedla 3:2 a následnou výměnu o dvaceti úderech prohrála, i když Australanku tlačila. "Udělala jsem všechno správně. Trefovala jsem lajny a nevím, jak to vždy vrátila," divila se svěřenkyně Jiřího Vaňka.

V tie-breaku si vypracovala i setbol, ale neuspěla a po nevynucené chybě o set přišla. "Dost mě to štvalo, ale proti mě stála světová jednička a dokazuje, že je právem nejlepší na světě a pořád se zlepšuje," ocenila Bartyovou.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Petra Kvitová gratuluje Australance Ashleingh Bartyové.

Ve druhém setu už Kvitová nestačila. Třikrát si prohrála servis. "Nepodávala jsem moc dobře. Ona to dobře četla, ale měla jsem podávat lépe," uvedla. Po zápase si trošku vyčítala, že měla chodit častěji k síti. "Což není jednoduché, protože hraje dlouhé míče, i tak jsem ale mohla jít pro pár volejů," uvažovala.

Stejně jako loni se Kvitová vydá na další turnaj do Ruska a bude hrát od 10. února v Petrohradu. Pak má v plánu Dauhá a v březnu Indian Wells a Miami.

Reklama

Související témata: