Hlavní obsah

Byla úžasná! chválí Chorvat Krejčíkovou. Ta se svěřila, že myslí na Novotnou

Tenistka Barbora Krejčíková se stala železnou ženou letošního Australian Open a za svoji odolnost byla odměněna. V Melbourne dnes obhájila titul ve smíšené čtyřhře a napodobila Janu Novotnou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Krejčíková vybojovala na Australian Open titul v mixuVideo: sntv

 
Článek

"Opravdu? Ty jo! O tom jsem nevěděla," reagovala Krejčíková na informaci, že stejně jako její bývalá trenérka, která v listopadu 2017 podlehla ve 49 letech rakovině, dokázala na úvodním grandslamu sezony vyhrát smíšenou čtyřhru dvakrát po sobě.

Krejčíková kdysi někdejší wimbledonskou vítězku oslovila s žádostí o trénování a světová dvojka souhlasila. Nyní by Novotná byla pyšná, jelikož Krejčíková už má dva grandslamové tituly z dámské čtyřhry, dva z mixu a byla deblovou jedničkou.

"Je pro mě pořád těžké o tom mluvit, protože jsme si byly blízké. Byla mojí mentorkou a hrdinkou. Pokaždé, když hraju, snažím se uvažovat, jak by přemýšlela ona. S láskou na ni vzpomínám každou možnou chvilku," vyznala se Krejčíková.

"Moc si vážím toho, že jsem dosáhla stejného úspěchu," řekla brněnská rodačka pro Radiožurnál a server Tenisový svět. "Když hraju a přemýšlím o Janě, uvědomím si, že je to jenom tenis a v životě jsou důležitější věci. To mi hodně pomáhá ve vyrovnávání se s tlakem a nervozitou."

Na Australian Open se Krejčíková nezastavila. Zaznamenala třináct výher z patnácti zápasů. "To musí být rekord. Klobouk dolů. Byla úžasná," chválil ji chorvatský spoluhráč Nikola Mektič. "Turnaj pro mě nemohl dopadnout líp, ve všech zápasech jsem předvedla maximum. Moc si vážím, že se všechno hezky sešlo," řekla Krejčíková spokojeně.

Ve dvouhře odehrála tři zápasy v kvalifikaci a dva v hlavní soutěži. S Kateřinou Siniakovou došly do semifinále čtyřhry, což bylo pět zápasů. A pět duelů bylo potřeba vyhrát k zisku titulu v mixu. "Mám obrovskou radost, vůbec jsem to nečekala."

Ve finále s Mektičem porazili americko-britské duo Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray. Po první ztracené sadě 5:7 druhou vyhráli a v super tie-breaku dominovali. Soupeřům povolili jediný bod. Krejčíkovou opustilo napětí a usmívala se. "Zahrála jsem dobré returny i výměny. Měla jsem radost. Užívala jsem si to," uvedla.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Barbora Krejčíková v objetí s Nikolou Mektičem po proměněném mečbolu.

"Je super, že naše jména budou na poháru a že mám čtvrtý grandslam, ale pořád musím makat a bojovat v tenise i v životě," řekla. Plány do další části sezony má jednoduché. "Být zdravá. To je největší a nejdůležitější cíl. Pak se můžou dít velké věci," řekla čtyřiadvacetiletá tenistka, která měla v minulém roce problém s nohou.

Reklama

Související témata: