Hlavní obsah

Murray získal divokou kartu pro start na Australian Open

Další pokus o návrat mezi tenisovou smetánku bude mít Andy Murray na Australian Open. Bývalá světová jednička dostala na první grandslam sezony, který se uskuteční v pozdějším únorovém termínu, divokou kartu. V Melbourne se tak představí dva roky poté, co se emotivně rozloučil v obavách, že ho dlouhodobé potíže s kyčlí donutí ukončit kariéru.

Foto: Sport.cz

Andy Murray dostal divokou kartu na Australian Open

Článek

V únoru 2019 pak ale podstoupil další operaci a dokázal se na kurty vrátit. O sedm měsíců později vyhrál turnaj v Antverpách a získal první titul od roku 2017. Letošní rok ovlivněný koronavirovou pauzou ale opět kvůli problémům s kyčlí téměř celý vynechal a odehrál jen sedm zápasů.

"Vítáme Andyho zpátky v Melbourne s otevřenou náručí," řekl ředitel Australian Open Craig Tiley. "Jeho rozlučka byla hodně emotivní a vidět ho zpátky, poté co podstoupil náročnou operaci, dokázal se dát dohromady a vrátil se na okruh, to bude jeden z vrcholů Australian Open 2021," uvedl na adresu pětinásobného finalisty z Melbourne.

Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa, jenž se vinou zdravotních problémů propadl v žebříčku na aktuální 122. místo, získal divokou kartu i na lednový turnaj v Delray Beach, kde zahájí sezonu.

Reklama