Hlavní obsah

Tenistka Badosaová měla před Australian Open pozitivní test

Melbourne

Španělská tenistka Paula Badosaová měla během karantény v Melbourne pozitivní test na koronavirus. Třiadvacetiletá hráčka to oznámila na twitteru. Pořadatelé Australian Open ji po potvrzení diagnózy přestěhovali do izolace do jiného hotelu, kde má k dispozici lékařskou péči.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Španělka Paula Badosaová během loňského French Open při utkání s Němkou Laurou Siegemundovou.

Článek

"Mám některé symptomy a necítím se dobře," napsala Badosaová, která nákazu koronavirem veřejně potvrdila jako první z tenistů chystajících se na Australian Open. Pozitivní vzorek odevzdala během sedmého dne karantény. "Doufám, že budu co nejdříve zase v pořádku," dodala 67. hráčka světového žebříčku, jež do Melbourne přicestovala spojem z Abú Zabí.

Podle úřadů státu Victoria měli po příletu do Austrálie pozitivní testy na koronavirus čtyři tenisté, ve spojení s Australian Open se objevilo deset případů. Pořadatelé úvodního grandslamového turnaje tyto informace nepotvrdili.

Kvůli výskytu nakažených osob na palubách tří charterových letů skončilo v minulých dnech v přísné karanténě bez možnosti opustit hotelový pokoj více než 70 tenistů. Patří k nim i česká čtveřice Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. Australian Open začne 8. února.

Reklama

Související témata: