Hlavní obsah

Výdělek šampionky Ósakaové: Téměř 4,5 milionu za hodinu! Rekordní příjem slaví Muchová

Patří k nejbohatším sportovcům světa. A po letošním Australian Open, které Naomi Ósakaová s přehledem vyhrála, to bude ještě lepší. Na své konto si japonská hvězda připsal necelé dva miliony dolarů (téměř 40 milionů korun.) Z rekordní částky se může těšit i česká hrdinka Karolína Muchová, která se v Melbourne probila až do semifinále. Na kolik si přišla?

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Karolína Muchová bojovala až do posledního míčku. Do finále Australian open se ale nakonec nedostala.

Článek

Celosvětová pandemie koronaviru tvrdě zasáhla i letošní Australian Open. Ztráta turnaje přesáhla podle pořadatelů miliardu korun, a s menšími výdělky tak museli počítat i letošní šampioni Novak Djokovič a Naomi Ósakaová. Zatímco loňští vítězové Djokovič a Keninová brali za své triumfy téměř o milion dolarů víc, teď se museli smířit "jen" s necelými 1,9 milionu dolarů.

To však světovou dvojku Naomi Ósakaovou nemohlo zastavit. Třiadvacetiletá tenistka s haitskými kořeny si pro svůj čtvrtý grandslamový titul došla ve velkém stylu. V sedmi zápasech ztratila jediný set v osmifinále s Muguruzaovou, jinak své soupeřky drtila rozdílem třídy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Muchová se do finále Australian Open neprobojovalaVideo: sntv

Její zápasy trvaly v průměru 1 hodinu a 19 minut, přičemž jen duel s Muguruzaovou tuto hranici přesáhl. Na kurtu tak strávila celkem něco málo přes devět hodin, což dělá zhruba 4,3 milionu korun na hodinu, nebo, chcete-li, necelých 71 tisíc za minutu.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Američanka Jennifer Bradyová (vlevo) se objímá s Karolínou Muchovou po semifinále Australian Open.

Na rekordní peníze si přišla postupem do semifinále Karolína Muchová, která si připsala na účet příjemnou sumičku téměř 583 tisíc dolarů (přes 12 milionů korun)

Dosavadní nejvyšší příjem svěřenkyně Davida Kotyzy z jednoho turnaje byl za čtvrtfinále Wimbledonu z roku 2019, kdy inkasovala přes 380 tisíc dolarů. Celkem si tak olomoucká rodačka za svou kariéru vydělala téměř 2,5 milionu dolarů (přes 50 milionů korun).

Výsledky Ósakaové na Australian Open
KOLOSOUPEŘKAVÝSLEDEKČAS
fináleBradyová (USA)6:4, 6:31.19
semifináleS. Williamsová (USA)6:3, 6:41:16
čtvrtfináleSie Su-wej (Tchaj-wan)6:2, 6:21:08
4. koloMuguruzaová (Špa.)6:4, 4:6, 7:51:57
3. koloJabeurová (Tun.)6:3, 6:21:19
2. koloGarciaová (Fra.)6:2, 6:31:03
1. koloPavljučenkovová (Rus.)6:1, 6:21:10

Reklama

Související témata: