Hlavní obsah

Legenda opět v roli kouče? Dimitrov zkouší spolupráci s mnohonásobným grandslamovým vítězem

Paříž/Praha

Další hvězdný tenisový kouč na scéně? Do Paříže, která je tento týden dějištěm prestižního turnaje, přiletěla v roli trenéra i legenda. Osminásobný grandslamový vítěz Andre Agassi zde bude pomáhat trápícímu se Grigoru Dimitrovovi, který doufá, že po Američanově boku najde cestu z krize.

Foto: Profimedia.cz

Andre Agassi nyní na kurtech radí Grigoru Dimitrovovi.

Článek

Loni sbíral Grigor Dimitrov tituly a v žebříčku se vyšplhal až na třetí místo. Letos zažívá zcela odlišnou sezónu. Na začátku roku to sice ještě vypadalo, že by bulharský tenista mohl navázat na předešlé úspěchy, avšak v druhé polovině končil na turnajích často už v úvodním kole.

Sedmadvacetiletý tenista je v krizi, a tak není divu, že spolu se svým venezuelským trenérem Danielem Vallverduem hledá nový impulz. Tím by mohla být spolupráce s bývalou světovou jedničkou Andre Agassim, který letos chvíli trénoval Novaka Djokoviče. Legendární tenista za Dimitrovem přiletěl tento týden na turnaj do Paříže. „Požádal jsem Andreho, aby se k nám připojil,“ uvedl Vallverdu na webu telegraph.co.uk.

„S Grigorem si myslíme, že by mu mohl pomoci hned v několika oblastech. Zná ho totiž už od juniorů,“ vysvětloval s tím, že se na tuto spolupráci už všichni moc těší. Osminásobný grandslamový vítěz s Dimitrovem už letos trénoval jednou, a to v červenci na kurtech v Atlantě.

Grigora Dimitrova čeká ve středu v Paříži v prvním kole Španěl Roberto Bautista. Dosud se spolu střetli třikrát, z toho dvakrát se z výhry radoval Dimitrov, který je v současnosti desátým hráčem světa. Brzy ho však čeká další sešup, neboť si kvůli nevydařené letošní sezóně nezahraje na Turnaji mistrů, který loni překvapivě ovládl.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 5 444 985 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Medveděv (Rus.) - Carreňo (Šp.) 6:2, 6:2
Verdasco (Šp.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:4
Fucsovics (Maď.) - Paire (Fr.) 6:4, 6:4
Kukuškin (Kaz.) - Herbert (Fr.) 3:6, 6:3, 7:5
Simon - Pouille (oba Fr.) 6:3, 6:4
Raonic (Kan.) - Tsonga (Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).
2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - J. Sousa (Portug.) 7:5, 6:1
Džumhur (Bosna) - Tsitsipas (14-Řec.) 6:3, 6:3
Chačanov (Rus.) - Ebden (Austr.) 6:2, 2:0 skreč.
Čilič (5-Chorv.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:4
Elite Trophy v ČU-CHAJI (tvrdý povrch, dotace 2,35 miliónu dolarů):
Azalková skupina:
Kasatkinová (1-Rus.) - Wang Čchiang (11-Čína) 6:1, 2:6, 7:5.
Orchidejová skupina:
Sabalenková (3-Běl.) - Bartyová (9-Austr.) 6:4, 6:4.
Růžová skupina:
Mertensová (4-Belg.) - Kontaveitová (10-Est.) 6:3, 6:1.

Reklama