Hlavní obsah

Šokující zpráva! Strýcová po finále ve Fed Cupu v týmu skončí

Praha

Ve svém prvním fedcupovém zápase v roce 2002 spláchla Barbora Strýcová kanadskou soupeřku Drakeovou 6:1, 6:0. Po šestnácti letech se česká tenistka s týmovou soutěží rozloučí. Víkendové finále proti Američankám bude posledním dějstvím.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová v O2 areně.

Článek

Barbora Krejčíková ukončila dovolenou a připojila se k českému fedcupovému týmu

Nicole Melicharová nechce učit spoluhráčky česká slova a vzala je na trdelník

„Je hrozně hezké, že můžu ukončit fedcupovou kariéru právě tady v Praze v O2 areně, chtěla bych i poděkovat divákům za to, jak mi dodávali energii," řekla Strýcová, jež své rozhodnutí oznámila na tradičním předzápasovém banketu. „Myslím si, že nové hráčky mají týmu co dát, protože jsou prostě dobré," nebojí se budoucnosti českého týmu.

Letošní finále je dvacátým soubojem ve Fed Cupu, do kterého byla Strýcová nominovaná, celkovou bilanci zápasů má 21:11. Největší zásek? Před dvěma lety se ve finále na francouzské půdě postarala o triumfální obrat na 3:2 pro Češky.

„Byla to pro mě úspěšná jízda," řekla Strýcová, která během své éry měla celkem pět fedcupových kapitánů (Jan Kukal, Petra Langrová, Tomáš Petera, Aleš Kodat, Petr Pála).

Strýcová: Reprezentovat pro mě byla čest

„Zažila jsem za tu dobu neuvěřitelné momenty, reprezentovat v takové éře skvělých hráček byla pro mě čest," cenila si 32letá tenistka. „Když mi bylo 16, tak jsem byla takové nezkušené ucho. Vím, že mám teď mnohem víc zkušeností, ale myslím si, že jsem pořád ta samá prdlá holka," prohlásila Strýcová.

O svém konci v týmové soutěži přemýšlela prý už od ledna. „Chtěla jsem odehrát celý rok. Ale cítím, že už mám na to věk a nastal ten správný čas. Fed Cup byl pro mě moc důležitý a ráda jsem ho hrála. Ale ty tři týdny teď budu mít i na to, abych si odpočinula a připravovala se," řekla Strýcová, což znamená jediné: v individuální kariéře žádný konec nenastane. „Bára jede dál: v singlu i v deblu."

Reklama