Hlavní obsah

Štěpánkovi se v Adelaide tenisová novinka líbila

ADELAIDE

Český tenista Radek Štěpánek se po půlroční pauze zaviněné zraněním zad vrátil na kurty a hned si na okruhu ATP vyzkoušel novinku. Přihlásil se totiž na turnaj v australském Adelaide, kde se testoval nový formát ve skupinách. Po krátké zkušenosti se mu zamlouval.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Radek Štěpánek

Článek

Všichni hráči měli zajištěné minimálně dva zápasy, z každé z převážně tříčlenných skupin pak postoupil vítěz do čtvrtfinále. "Je to rozdíl. Člověk byl zvyklý, že pro něj po první porážce turnaj skončil, ale teď má druhou šanci. Určitě je to atraktivní," řekl Štěpánek v telefonickém rozhovoru s ČTK.

Tenisté se s novinkou teprve sžívají, ještě nemají ve všech pravidlech jasno. "Jakmile se stane něco neobvyklého, jako když se dnes například jeden zápas nedohrál, tak všichni zjišťují, co se bude dít," popsal čtvrtfinalista loňského Wimbledonu dění v Austrálii.

Sám úvodní zápas s Američanem Vincem Spadou prohrál, a i když pak porazil Rusa Jevgenije Koroljova, na účast ve čtvrtfinále to nestačilo. "Po tak dlouhé době si teprve začínám zvykat na zápasový rytmus. První zápas jsem se rozkoukával, ve druhém už to bylo mnohem lepší. A bylo super, že se tady hrálo ve skupinách a mohl jsem i po porážce ještě jednou hrát," hodnotil.

V Adelaide měl po vážných zdravotních problémech jiný cíl. "Hlavní je, že se cítím zdravotně v pořádku. Mám tady za sebou dva zápasy ve dvouhře a dva ve čtyřhře a tělo drží," pochvaloval si hráč, který se krátce před Vánoci definitivně vzdal účasti v Davisově poháru.

Jistota minimálně dvou zápasů v singlu hrála důležitou roli při jeho rozhodování, kam se na začátku nové sezony vydá. "Určitě to byl jeden z důvodů. Ale hlavně jsem nechtěl do Austrálie cestovat nadvakrát, abych zbytečně nezatěžoval tělo a spíše mu ulevil," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík