Hlavní obsah

Nadal kvůli zranění stehna vzdal turnaj v Brisbane. Stihne Australian Open?

Brisbane

Španělský tenista Rafael Nadal se krátce před svým plánovaným startem odhlásil z turnaje v Brisbane. Druhý hráč světového žebříčku má problémy s levým stehenním svalem a dva týdny před Australian Open nechce riskovat vážnější zranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal musel vzdát turnaj v Brisbane

Článek

"Je to jen drobnost, ze které se ale může vyvinout něco horšího. Cítím se líp než před čtyřmi dny, ale kdybych tu hrál, riskoval bych, že se vyřadím na měsíc," uvedl Nadal, jenž měl v Brisbane v prvním kole volno a ve čtvrtek se měl utkat s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. V pavouku ho nahradí lucky loser Taro Daniel z Japonska.

Dvaatřicetiletý Nadal minulý týden zahájil nový tenisový rok na exhibici v Abú Zabí, kde prohrál s Jihoafričanem Kevinem Andersonem a následně nenastoupil k duelu o třetí místo.

V Brisbane měl sedmnáctinásobný grandslamový vítěz odehrát první soutěžní duel od zářijového semifinále US Open, které vzdal kvůli zranění kolene. V minulé sezoně odehrál Nadal jen devět turnajů a kromě newyorského grandslamu musel skrečovat i na Australian Open, kde kvůli problémům s kyčlí nedohrál čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: