Hlavní obsah

Boulterová zapomněla nové pravidlo, výhru slavila předčasně

Nechala se unést napětím zápasu a mohlo se jí to krutě vymstít! Katie Boulterová je první tenistkou, která v hlavní soutěži Australian Open postoupila na základě upraveného pravidla. Se zkušenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou se dvaadvacetiletá britská tenistka v 1. kole přetahovala a za stavu 6:6 ve třetím setu přišel nově na řadu tie break, netradičně do deseti bodů. Boulterová se však radovala už po zisku sedmého bodu.

Foto: Profimedia.cz

Britská tenistka Katie Boulterová na Australian Open slavila předčasně. Nakonec ale zápas stejně vyhrála.

Článek

"Zapomněla jsem, že se hraje do deseti," omlouvala se dodatečně za malé faux pas na kurtu v Melbourne. V tie breaku vedla už 5:0 a pak 7:4. V tu chvíli si oddechla, že má výhru a postup v kapse, a šla k síti podat si s Makarovovou ruku. Jenže konec nebyl.

Ztráta koncentrace se projevila. Boulterová následující dvě výměny prohrála, ale od stavu 7:6 znovu dominovala, získala potřebné tři míčky a zvítězila 10:6. "Nakonec jsem vybojovala výhru, kdyby ne, byla bych zdrcená. Bylo těžké se vrátit, protože už jsem se uvolnila, že mám vyhráno. Aspoň už teď pravidla znám," dodala s úsměvem mladá Britka.

Australian Open odsouhlasilo zavedení tie breaku v rozhodujícím setu těsně před Vánoci, aby zabránilo maratonským zápasům. Každý z grandslamů to má navíc jinak. Na US Open přichází v rozhodující sadě za stavu 6:6 na řadu klasický tie break do sedmi bodů, Wimbledon zavedl zkrácenou hru až od stavu 12:12. Jen v Paříži se pokračuje klasickými gamy.

Reklama