Hlavní obsah

Výborně podávám a dobře se pohybuju, těší Kvitovou po vyhraném osmifinále Australian Open

Melbourne

Skvělé tažení Petry Kvitové na Australian Open pokračuje. Česká tenistka během dosavadních čtyřech klání neprohrála ani jeden set a může se radovat z postupu do čtvrtfinále. "Od začátku turnaje hraju, co potřebuju. Výborně podávám a dobře se pohybuju. Někdy bývám nervózní, jsem zatažená a nic nefunguje, ale tentokrát se cítím dobře. Opravdu si pobyt na dvorci užívám, proto mi to asi jde," prozrazuje Petra Kvitová po sobotní výhře nad Američankou Amandou Anisimovovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová postupuje do čtvrtfinále Australian Open.Video: sntv

 
Článek

V Austrálii si tak zahraje čtvrtfinále po sedmi letech a na grandslamu poprvé od předloňského US Open. "Když počítám roky, tak už je to dávno, co jsem byla takhle daleko. Někdy se čekání vyplácí. Jsem rozhodně šťastná," pochvaluje si bezprostředně po osmifinálovém střetnutí.

V souboji o postup do semifinále Kvitovou čeká domácí Ashleigh Bartyová. Obě se potkaly před Australian Open ve finále v Sydney a Kvitová vydřela titul. "Teď to nebude finále, ale zase velký boj a zábava," říká osmá nasazená a uvědomuje si, že soupeřka bude mít velkou podporu publika. "Jako v Sydney, na to jsem zvyklá."

Kvitová už má z Wimbledonu dva grandslamové tituly, na ostatních turnajích velké čtyřky však zatím neuspěla. Nyní je poněkolikáté v situaci, kdy je považována za jednu z adeptek na titul.

"Chci hrát každý zápas na sto procent a uvidíme, co se stane. Chci si tenis užívat, což mi zatím jde moc pěkně," uvádí. "Jsem ve čtvrtfinále, ale vím, jak je těžké grandslam vyhrát. Nepřemýšlím o tom," dodává.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík