Hlavní obsah

Rozhodčí měl na Australian Open nečekaný problém. Siniakovou to dobře pobavilo

Nečekané zpoždění nabralo čtvrtfinále čtyřhry na tenisovém Australian Open, kdy měl jít do boje český pár Kateřina Siniaková-Barbora Krejčíková. Na vině nebylo počasí, ale hlavní rozhodčí duelu. Na videu se můžete podívat, co se na kurtu vlastně stalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nečekaný problém rozhodčího na Australian Open před zápasem českých hráček.Video: sntv

 
Článek

Světové jedničky Kateřina Siniaková–Barbora Krejčíková byly pořádně nažhavené, stejně jako jejich soupeřky – australsko-čínský pár Samantha Stosurová, Čang Šuaj. Jenže na začátek duelu si musely počkat.

Umpirový rozhodčí sice už seděl na svém sedátku, jenže pak to přišlo. Zařízení, které jej mělo přepravit do patřičných výšin, aby měl na kurt potřebný výhled, nefungovalo. Sedačka byla rozbitá.

Sudí zklamaně vstal z porouchaného zařízení a hráčky se dozvěděly novinu, že si ještě nějakou chvíli nepinknou. Tenistky informace ale spíš pobavila, odklad řešily s úsměvem. Naštěstí se povedlo poruchu brzy odstranit. Když se rozhodčí následně vyvezl na vrchol, zazněl z hlediště první potlesk. Diváci už byli nažhavení na hru a tak se rozhodli aplaudovat i sudímu...

Zápas pak ale českému páru nevyšel, prohrál 0:2 na sety a na Australian Open dohrál ve čtvrtfinále.

Reklama