Hlavní obsah

Chtěla skončit, kamarádka ji přemluvila, ať to nedělá. Teď spolu vyhrály Australian Open

Melbourne/Praha

Velký příběh za sebou má vítězka letošní ženské čtyřhry v Melbourne Čang Šuaj. Podle informací z oficiálního Twitteru Australian Open tato čínská tenistka v roce 2015 uvažovala, že s tenisem úplně skončí. Nakonec se ale rozhodla zůstat a nyní poprvé v kariéře slaví zisk grandslamového titulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Samantha Stosurová a Čang Šuaj vybojovaly na Australian Open titul ve čtyřhře. Video: sntv

 
Článek

Chtěla to zabalit. Kamarádka Samantha Stosurová ji ale přesvědčila, ať v kariéře pokračuje. Nyní, o čtyři roky později, jí může Čang Šuaj poděkovat. Obě tenistky jsou totiž odteď kromě velkého přátelství spojeny i ziskem grandslamové trofeje ve čtyřhře.

"Jsem velmi šťastná, že jsem vyhrála Australian Open se svojí největší kamarádkou. Teď bychom měly spolu hrát debly co nejvíce. Budeme mít dobrý žebříček a můžeme odehrát soustu turnajů," radovala se Čang Šuaj.

Blízko byly již na loňském US Open, kde se dostaly až do semifinále. Tam ale jejich cesta skončila na raketách stejných soupeřek, které nyní přemohly, totiž na francouzsko-maďarském páru Kristina Mladenovicová a Timea Babosová. Odveta se jim v Austrálii povedla dokonale. Mladenovicovou s Babosovou porazily poměrem 6:3, 6:4.

Pár Samantha Stosurová a Čang Šuaj cestou na samotný vrchol vyřadil jak světové jedničky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou, tak i narychlo složený a překvapivě velmi úspěšný pár Barbora Strýcová - Markéta Vondroušová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori