Hlavní obsah

Velký aplaus pro Kvitovou a chvála od legend. Smekla Navrátilová a další

Melbourne/Praha

Dokázala vyhrát už téměř ztracený set, ale ve finále Australian Open se nakonec musela Petra Kvitová po velké bitvě sklonit před uměním mladé Japonky Naomi Ósakaové. Za neutuchající bojovnost a obdivuhodný příběh, který po traumatizujícím napadení útočníkem z konce roku 2016 na kurtech píše, si od fanoušků v Melbourne vysloužila mohutný aplaus. A slovy respektu nešetřily ani soupeřky či tenisové osobnosti minulosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Finále dvouhry žen na Australian Open: Kvitová - ÓsakaováVideo: sntv

 
Článek

Česká tenistka Petra Kvitová a její hodnocení finále Australian Open

„Po vítězství na US Open 2018 se Naomi Ósakaová stala hvězdou. Teď po zisku titulu na Australian Open a pozici světové jedničky je z ní superstar. Gratuluji šampiónko. A Petro Kvitová - ty jsi šampiónka života," pochválila obě finalistky legendární Martina Navrátilová na svém twitterovém účtu.

Smekla také Bethanie Matteková-Sandsová, bývalá deblová parťačka Lucie Šafářové.

„Wow. Petra ukázala obrovské srdce a nervy z oceli. Ale Naomi se vytasila se skvělými údery! Úžasné finále Australian Open!," napsal Američanka na sociální síti.

V podobném duchu okomentovala boj o titul i Francouzska Alizé Cornetová:

„To bylo finále! Dámy děkuji, že jste ukázaly tolik síly, kuráže a nezlomnosti! Obě jste pro nás všechny velkou inspirací."

Ozvala se i bývalá světová pětka Jo Durieová: „Parádní zápas&velké gratulace Naomi i Petře. Ženský tenis je teď ve velmi dobrých rukou."

Reklama

Související témata: