Hlavní obsah

Tsonga - Herbert 6:4, 6:2Tsonga ovládl francouzské finále a po více než roce získal titul. Jebavý uspěl ve čtyřhře

Aktualizováno

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga proměnil divokou kartu na turnaji v Montpellier v titul. Ve finálovém utkání porazil krajana a přemožitele Tomáše Berdycha Pierrea-Huguese Herberta 6:4, 6:2 a získal 17. trofej na okruhu ATP.

Článek

V devátém ročníku turnaje je třiatřicetiletý Tsonga sedmým francouzským vítězem. Od přesunu akce z Lyonu v roce 2010 pozvedli trofej třikrát Richard Gasquet, dvakrát Gaël Monfils a vloni Lucas Pouille.

Jedním ze dvou zahraničních šampionů byl v roce 2012 Berdych, kterého při jeho druhém startu na turnaji vyřadil Herbert v semifinále. V duelu o titul sedmý nasazený hráč nedostal proti Tsongovi ani jednu šanci na brejk a za hodinu a čtvrt prohrál.

Tsonga získal první titul od triumfu v Antverpách v říjnu 2017, loňskou sezonu mu ovlivnila dubnová operace kolena, po níž se propadl až do třetí stovky žebříčku. Nejvýše byl před sedmi lety pátý.

Oslavenec Medveděv získal v Sofii čtvrtý titul

Rus Daniil Medveděv získal v Sofii čtvrtý titul během třinácti měsíců. Ve finále porazil Maďara Mártona Fucsovicse 6:4, 6:3 a jen pár hodin před pondělními narozeninami si ziskem trofeje i prémie 90.390 eur (zhruba 2,3 milionu korun) nadělil ideální dárek.

Medveděv v bulharské metropoli navázal na loňské tituly ze Sydney, Winston-Salemu a dosud nejcennější z říjnového turnaje v Tokiu. Ve světovém žebříčku by měl zůstat na 16. příčce, což je zatím pro rodáka z Moskvy kariérní maximum.

Jebavý s Moltenim vyhráli čtyřhru v Córdobě

Deblový specialista Roman Jebavý s Argentincem Andrésem Moltenim vyhráli antukový turnaj v Córdobě a na okruhu ATP slaví druhý společný titul. Ve finále porazili nejvýše nasazené domácí tenisty Maxima Gonzáleze a Horacia Zeballose 6:4, 7:6.

Devětadvacetiletý Jebavý s Moltenim loni triumfovali ve čtyřhře na antuce v Kitzbühelu. Celkově slaví český tenista čtvrtou trofej, jednu v roce 2017 vybojoval rovněž na klouzavém povrchu v Istanbulu s Jiřím Veselým.

Tenisový turnaj mužů v Montpellier (Francie):
Dvouhra - finále:
Tsonga (Fr.) - Herbert (7-Fr.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Dodig, Roger-Vasselin (1-Chorv./Fr.) - Bonzi, Hoang (Fr.) 6:4, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Córdobě (antuka, dotace 589.680 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pella (8-Arg.) - Cuevas (Urug.) 6:1, 3:6, 6:3, Londero - Delbonis (oba Arg.) 6:1, 6:0
Čtyřhra - finále:
Jebavý, Molteni (3-ČR/Arg.) - González, Zeballos (1-Arg.) 6:4, 7:6 (7:4)
Tenisový turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 524 340 eur):
Dvouhra - finále:
Medveděv (3-Rus.) - Fucsovics (Maď.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Mektič, J. Melzer (Chorv./Rak.) - Sie Čcheng-Pcheng, Rungkat (Tchaj-wan/Indon.) 6:2, 4:6, 10:2

Reklama

Související témata: