Hlavní obsah

Premiéra v pozici světové jedničky Ósakaové nevyšla. S čím vším se musela vypořádat po zisku grandslamu?

Dubaj/Praha

Rozchod s trenérem, bolavá záda a hlavně mnoho mediální pozornosti. Na vítězku Australian Open toho bylo v poslední době hodně, a to se projevilo i na jejím výkonu na turnaji v Dubaji. Naomi Ósakaová tady totiž v úterý svou premiéru v pozici světové jedničky nezvládla, když v úvodním kole nestačila na Kristinu Mladenovicovou.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová svou premiéru v pozici světové jedničky nezvládla.

Článek

Takovou premiéru v pozici světové jedničky si Naomi Ósakaová nepředstavovala. Jednadvacetiletá tenistka tušila, že po tom všem, co se po vítězství na Australian Open událo, to nebude jednoduché. Pořád ale doufala, že tak velký vliv na její výkon to mít nebude. Ale mělo.

V úvodním kole na turnaji v Dubaji narazila na Kristinu Mladenovicovou. Francouzka letos nevyhrála ani jeden zápas, avšak tady se dočkala, v prvním kole vyřadila Fatmu Al Nabhaniovou a ve druhém si vyšlápla na světovou jedničku. Tu porazila dvakrát 6:3. Ósakaová se neuměla dostat do rytmu a nešel jí ani servis.

„To byla katastrofa,“ vyjádřila se Ósakaová na webu WTA ke svému servisu. „I při tréninku jsem neuměla najít rytmus. Myslela jsem si, že to v zápasech odezní. Ale nestalo se, vyprávěla japonská tenistka, na kterou toho bylo v poslední době hodně. Po vítězství na Australian Open si poranila záda, rozešla se s koučem Saschou Bajinem, s nímž získala dva grandslamy, a hlavně byl o ní velký zájem, což zrovna nemusí.

Na tiskové konferenci po prohraném utkání se smála i plakala. „Ani nevím, z jakého důvodu jsem se rozplakala. Netuším. Asi si ještě úplně neuvědomuji, co tahle pozice obnáší. Nemám ráda pozornost, takže je to pro mě těžké,“ vysvětlovala s tím, že jí také zklamalo, že si hodně lidí myslelo, že s Bajinem rozešla kvůli penězům.

Důvod byl však jiný. Ósakaová se pod jeho vedením necítila šťastná. Nyní se připravuje bez kouče a z jedné porážky nechce panikařit. „Byl to jen jeden zápas. Cítím, že i kdybych letos už nevyhrála ani jedno utkání, nemohla bych říci, že mě to znepokojuje. Něco jsem už dokázala. Jsem pořád mladá a mám se ještě hodně co učit,“ dodala.

Nyní se bude Ósakaová chystat na Indian Wells, kde bude na začátku příštího měsíce obhajovat loňské vítězství. „Nevím, jak se budu cítit, protože jsem v roli obhájkyně ještě nebyla. Snad si vzpomenu na to, jak se mi tady dařilo. Snad se zase budu cítit lépe,“ uzavřela talentovaná tenistka.

Reklama

Související témata: