Hlavní obsah

Další operace. Vrátí se jedna z nejtalentovanějších tenistek ještě na kurty?

Záhřeb/Praha

Mezi juniorkami patřila k nejtalentovanějším tenistkám a dávala o sobě pak hodně vědět i mezi profesionálkami. Její skvěle rozjetou však zabrzdilo zranění. Jednadvacetiletá Chorvatka Ana Konjuhová podstoupila další operaci lokte, po níž by se chtěla pokusit o návrat na kurty.

Foto: Profimedia.cz

Ana Konjuhová.

Článek

Mluvilo se o její velké budoucnosti. Není divu. Ana Konjuhová patřila k nejtalentovanějším tenistkám už jako juniorka. Vyhrála juniorské Australian Open a US Open, byla juniorskou světovou jedničkou. Dařilo se jí pak i na okruhu WTA. V sedmnácti letech ovládla turnaj v Nottinghamu, probojovala se do čtvrtfinále US Open a v žebříčku se vyšplhala na dvacáté místo.

Její dobře rozjetou kariéru však před dvěma roky zabrzdilo zranění lokte. Chorvatská hráčka zkusila všechno možné, když to nepomohlo, podstoupila operaci. Bolesti se však stále vracely. Loni odehrála šest zápasů, letos jen pět. Před několika dny se rozhodla pro další chirurgický zákrok a doufá, že díky němu bude zase moci hrát.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Hey everyone. It’s been a while since the last time I posted anything.. As majority of you know I’ve been having elbow problems the last few years , I’ve done some procedures on it, took some time off, basically tried everything that could’ve helped me to play tennis with no pain. But as it turns out it wasn’t enough. The few matches I played this year were okay, manageable, but the pain came back strong few days ago. After many considerations and doctors visits I decided to give it one last try and do the ulnar collateral ligament reconstruction. The recovery will be long and slow , I dont really have a time frame on when I’ll be back , after the first few months of normal protocol for rehab most of it will depend on how my elbow is reacting afterwards so I guess we will have to see how it goes. Just wanted to thank you for continued support and I promise I'm gonna try to come back even stronger. Can’t wait to get back on the court 🙏🏻 Ana♥️ ************* Bok svima, Kao sto vecina vas zna zadnjih nekoliko godina imam problema sa svojim desnim laktom, nakon tri zahvata, mjeseci ne igranja, temeljitih priprema, probala sam sve sto sam mogla da igram tenis bez boli, ali ocito nije bilo dovoljno. Par meceva koje sam odigrala ove godine su bili podnosljivi ali se prije par dana bol nazalost ponovno pojavila. Nakon puno razmisljanja i pregleda odlucila sam se za zadnju opciju a to je zahvat rekonstrukcije ulnarnog kolateralnog ligamenta. Oporavak ce biti dug i spor, ne znamo kada cu se moci vratiti igranju, vecina toga ce ovisiti kako ce lakat reagirati nakon par mjeseci rehabilitacije i kada bude opet pod stresom. Hvala svima na podrsci i jedva se cekam vratiti na teren ponovno 🙏🏻 Ana ♥️

Příspěvek sdílený Ana Konjuh (@anakonjuh),Bře 2, 2019 v 9:01 PST

Chci se vrátit ještě silnější

„Ahoj všichni. Většina z vás ví, že mám v posledních několika letech problémy s loktem. Zkoušela jsem různé procedury, léčila se, ale nepomohlo mi to, abych hrála bez bolesti. Několik zápasů, které jsem letos hrála, se dalo zvládnout, ale před pár dny se bolest vrátila ještě větší," napsala Konjuhová na sociální sítě.

„Přemýšlela jsem o tom, navštívila mnoho lékařů a rozhodla se, že to ještě jednou zkusím a podstoupím rekonstrukci ulnárního kolaterálního vazu. Léčba bude dlouhá a pomalá. Vůbec netuším, kdy se budu moci na kurty vrátit. Slibuji ale, že udělám vše pro to, abych se vrátila ještě silnější," dodala jednadvacetiletá tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori