Hlavní obsah

Kanadská teenagerka ohromila v Indian Wells i legendu. Ta ji přirovnala k bývalé světové jedničce

Indian Wells/Praha

To, co předváděla Bianca Andreescuová v Indian Wells, všechny překvapilo. Soupeřky se nestačily divit, jaké výkony osmnáctiletá teenagerka předvádí a tenisové legendy svou hrou doslova uchvátila. Pochvalu dostala talentovaná Kanaďanka i od osmnáctinásobné grandslamové vítězky, Martiny Navrátilové.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová dotáhla senzační tažení turnajem v Indian Wells do vítězného konce

Článek

Loni v Indian Wells šokovala svým vítězstvím Japonka Naomi Ósakaová, letos turnaj ovládla ještě o dva roky mladší, teprve osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová, které na začátku sezony patřilo v žebříčku až 152. místo. Po finále v Aucklandu, vítězství v Newport Beach a titulu v Indian Wells vyletěla už na čtyřiadvacátou příčku.

„Zaujala mě už v Aucklandu, kde vyřadila Caroline Wozniackou a Venus Williamsovou. Od té doby jsem ji začala trochu více sledovat, ale že za dva měsíce vyhraje v Indian Wells, to by mě vůbec nenapadlo,“ přiznala Martina Navrátilová na webu WTA. „Dříve či později bude v žebříčku mezi deseti nejlepšími.“

„Bude zajímavé sledovat, jak si povede dál. Zvládá překvapivé kraťasy z obou stran. Stejně tak dokáže skvěle zpomalit hru, když se potřebuje vrátit do výměny, nebo jen rozhodit soupeřku,“ chválila Andreescuovou dál Navrátilová a přirovnala jí k další legendě. „Představte si variabilitu Martiny Hingisové, jen s ještě větší silou.“

Podle Navrátilové si talentovaná teenagerka také dokáže získat fanoušky. „Nezaujala je jen svou hrou, ale také tím, že dokáže ukázat emoce. Umí se naštvat a třísknout raketou, ale v rámci mezí, nakopne jí to. Má velkou touhu. I když je vyčerpaná, nevzdává se, a to diváci ocení,“ uzavřela osmnáctinásobná grandslamová vítězka.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík