Hlavní obsah

Patnáct vítězství v řadě. Šestnáctiletá tenistka řádí mezi profesionálkami a sbírá jeden titul za druhým

Praha

Další supertalentovaná tenistka na scéně! Teprve šestnáctiletá Dánka sbírá letos jeden titul za druhým. A to jak mezi juniorkami, tak i mezi profesionálkami. Clara Tausonová se po vítězství juniorského Australian Open stala světovou jedničkou a nyní drtí své mnohem zkušenější soupeřky už i na okruhu ITF.

Foto: Profimedia.cz

Clara Tausonová.

Článek

O jejím velkém talentu se začalo hovořit už v roce 2017, kdy teprve jako čtrnáctiletá teenagerka vletěla na okruh ITF jako uragán. Na prvním turnaji mezi profesionálkami tehdy Clara Tausonová nadělila několika svým mnohem zkušenějším soupeřkám kanára a došla až do semifinále.

Na druhém si pak zahrála finále a na třetím už získala svůj první titul ITF. Loni mladičká tenistka zase řádila hlavně mezi juniorkami a letos opět drtí své rivalky na okruhu ITF. Na začátku sezony sice ještě ovládla juniorské Australian Open a stala se juniorskou světovou jedničkou, avšak od února objíždí turnaje ITF.

A ani tady doposud nenašla žádnou přemožitelku. Představila se zatím na třech turnajích a všechny s přehledem vyhrála. Pro trofej si šestnáctiletá Tausonová došla na turnaji v tuniském Monastiru, poté kralovala v čínském Šen-čenu a před pár dny přidala do své sbírky titul ze Sia-menu.

Její vítězná šňůra čítá v tuto chvíli úctyhodných patnáct zápasů v řadě. V žebříčku WTA se rázem vyšvihla na čtyři sta sedmou pozici a pokud bude pokračovat v těchto famózních výkonech dál, poletí ještě mnohem výš. Tak se necháme překvapit, kam až to tato talentovaná tenistka dotáhne.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík